7 beneficii pentru sănătate ale fructului de rodie. Îl vei consuma și tu odată ce știi asta

7 beneficii pentru sănătate ale fructului de rodie. Îl vei consuma și tu odată ce știi asta

Rodiile sunt fructe rotunde, roșii. Acestea au o pulpă interioară albă care este plină dens cu semințe comestibile crocante și suculente numite arili. Ele pot fi cel mai bine cunoscute pentru sucul viu colorat în care sunt adesea folosite, dar aceste fructe unice au mult mai multe de oferit.

Cu potențialul de a susține multe aspecte ale sănătății, de la imunitate la sănătatea creierului, rodiile merită adăugate la rutina ta de alimentație sănătoasă.

Acest articol examinează numeroasele beneficii nutriționale și pentru sănătate ale rodiei.

1. Plină de nutrienți

Semințele mici, roz din interiorul unei rodii, numite arili, sunt porțiunea comestibilă a fructului. Deși pot necesita muncă intensă pentru a elimina din pulpa interioară a fructelor, profilul lor nutrițional și aroma merită investiția. În general, rodiile au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, dar bogate în fibre, vitamine și minerale. Conțin și unele proteine.

Mai jos este nutriția pentru arile dintr-un fruct mediu de rodie (282 de grame):

Calorii: 234

Proteine: 4,7 grame

Grăsimi: 3,3 grame

Carbohidrați: 52 grame

Zahăr: 38,6 grame

Fibre: 11,3 grame

Calciu: 28,2 mg sau 2% din valoarea zilnică (DV)

Fier: 0,85 mg sau 5% din DV

Magneziu: 33,8 mg sau 8% din DV

Fosfor: 102 mg sau 8% din DV

Potasiu: 666 mg sau 13% din DV

Vitamina C: 28,8 mg sau 32% din DV

Folat (vitamina B9): 107 mcg sau 27% din DV.

Comparativ, o porție de 1/2 cană (87 grame) de arili oferă 72 de calorii, 16 grame de carbohidrați, 3,5 grame de fibre, 1 gram de grăsime și 1,5 grame de proteine.

Rețineți că informațiile nutriționale pentru rodie și arile diferă de cele ale sucului de rodie, care nu va furniza multe fibre sau vitamina C. Acest lucru se aplică fructelor în general – consumul întregii forme va furniza mai multe fibre.

2. Bogată în antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși care ajută la protejarea celulelor corpului de daunele cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt întotdeauna prezenți în corpul tău, dar a avea prea mulți dintre ei poate fi dăunător și poate contribui la o serie de boli cronice.

Rodiile sunt bogate în antioxidanți și compuși polifenolici care oferă protecție împotriva acestor daune. Principalii compuși bioactivi cu activitate antioxidantă care se găsesc în rodii sunt numiți punicalagine, antociani și taninuri hidrolizabile.

Obținerea antioxidanților din legume și fructe, cum ar fi rodiile, este o modalitate excelentă de a susține sănătatea generală și de a ajuta la prevenirea bolilor.

Citește continuarea pe Click.ro

Tags: No tags