Adevărul despre tărâțele de ovăz. Iată ce se întâmplă, de fapt, în organismul nostru când le mâncăm

Adevărul despre tărâțele de ovăz. Iată ce se întâmplă, de fapt, în organismul nostru când le mâncăm

Astăzi, tot mai des întâlnim problema obezității, bolilor de inimă, boli ale aparatului digestiv și colesterol prea mare chiar și la tineri. Mâncărurile nesănătoase și viața agitată care nu mai permite petrecerea timpului și în bucătărie pentru prepararea unor mâncăruri preferate au dus în timp la afecțiuni cronice. Multă lume a uitat de importanța și asigurarea unei nutriții eficiente cu cereale, în special cele integrale.

Tărâțele de ovăz sunt absolut necesare unei diete sănătoase, iată câteva dintre beneficiile pe care le au aceste cereale. Fiind bogate în fibre, acestea pot micșora nivelul colesterolului, pot contribui la o digestie mai ușoară și ajută la pierderea kilogramelor. Ovăzul a fost folosit în medicina empirică foarte frecvent, și a fost redescoperit de medicina modernă încă din anii 1990.

Beneficiile consumului de tărâțe de ovăz – cele mai bune dintre cereale în acțiunea anticolesterolemicăAu fost confirmate următoarele acțiuni pe care le au tărâțele de ovăz asupra organismului: antispasmodică, anticolesterolemică, anticancerigenă, antioxidantă, detoxifiantă, adaptogenă, tonic generală și tonic cardiacă, diuretică, emoliantă, nervină, nutritivă, stimulantă, cicatrizantă și reepitelizantă.

Proteinele din ovăz, fiind foarte bogate în triptofan, participă la producerea de melatonină și serotonină. Iar despre triptofan se știe că induce somnul în mod natural, atenuează migrenele, reduce sensibilitatea la durere, ajută la reducerea tensiunii și anxietății nervoase.

Beneficiile consumului de tărâțe de ovăz – regularizează glicemia, fiind de un efect real în dieta diabeticilorConsumul regulat de tărâțe de ovăz împiedică formarea și ajută la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL). Multe studii au arătat că o anumită fibră solubilă din ovăz are capacitatea de a regulariza glicemia și deopotrivă nivelul colesterolului din sânge. Tărâțele de ovăz, spre deosebire de celelalte cereale, contribuie cel mai mult la scăderea colesterolului, potrivit clicksanatate.ro.

În boabele de ovăz a fost descoperit componentul antitumoral beta-sitosterol, de unde se explică utilizarea lor tradițională în tratamentul tumorilor. Introducerea lor în dieta diabeticilor este absolut necesară, deoarece au capacitatea de a regulariza glicemia.

Beneficiile consumului de tărâțe de ovăz – ajută în afecțiunile renale, fiind un bun diuretic și la slăbitul naturalOvăzul mai este recomandat și în afecțiunile renale, deoarece este un bun diuretic, în hipotiroidie, deoarece este un bun stimulent al funcției tiroidiene, în impotență, osteoporoză, spondiloză anchilozantă, artroză, obezitate, astmă bronșic. Tărâțele de ovăz contribuie, de asemenea, la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Alte beneficii ale tărâțelor de ovăz se referă la sănătatea sistemului digestiv, la tratarea constipației și funcționarea optimă a sistemului digestiv. De asemenea, pierderea în greutate este un alt beneficiu pe care îl aduce aceste cereale. Dau o stare de sațietate și reduc pofta de mâncare considerabil, fiind introduse în multe cure de slăbire în mod natural.

Tags: No tags