Administrația Prezidențială, prima reacție în scandalul bijuteriilor de 12.000 de euro purtate de Carmen Iohannis în Germania, alături de președinte

 

Administrația Prezidențială a transmis că soția președintelui Klasu Iohannis – Carmen Iohannis a purtat bijuteriile cu diamante de la compania Malvensky Corporation SRL pentru că ”promovează creatorii români” și a purtat bijuterii ”inspirate din Brâncuși”. Administrația Prezidențială a mai precizat că inelul și colierul au fost returnate creatorului la revenirea în țară.

„Prima Doamnă, Carmen Iohannis, promovează creatorii români cu ocazia evenimentelor publice la care participă, atât interne, cât și externe. La ceremoniile publice care au avut loc la finalul săptămânii trecute în Republica Federală Germania, Prima Doamnă a purtat bijuterii ale unui creator român, inspirate din opera lui Constantin Brâncuși, acesta fiind și motivul utilizării acestora. Bijuteriile au fost returnate creatorului la revenirea în țară, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată și cu ținutele vestimentare purtate de Prima Doamnă. Nu a existat niciun contract care să implice câștiguri financiare în urma promovării bijuteriilor respective”, a transmis Administrația Prezidențială pentru G4Media.

Reacția vine după ce compania Malvensky Corporation SRL, care operează brandul de bijuterii Malvensky, a publicat duminică, 4 iunie, un mesaj promoțional și trei fotografii cu soția președintelui – Carmen Iohannis, purtând mai multe bijuterii semnate Malvensky.

”Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a ales să își completeze ținuta elegantă cu o selecție excepțională de bijuterii din colecția Malvensky Grace Diamonds. Suntem mândri să creăm piese atemporale care onorează și celebrează frumusețea și individualitatea unică a celor care le poartă”, a transmis compania Malvensky, în mesajul postat în limba engleză.

Este vorba despre bijuterii din aur alb cu diamante în valoare de 12.000 de euro ce au fost purtate de Carmen Iohannis în Germania, unde l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis la ceremonia desfășurată sâmbătă, 3 iunie, decernării Premiului Civic German, conferit de Fundația Civică Bad Harzburg.

”Suntem mândri să creăm piese atemporale care onorează și celebrează frumusețea și individualitatea unică a celor care le poartă” – este mesajul care însoțește imaginile cu Carmen Iohannis, în mesajul postat pe contul de Instagram al companiei.

     View this post on Instagram           

A post shared by MALVENSKY JEWELRY HOUSE (@malvenskyofficial)

În fotografiile promoționale ale companiei Malvensky Corporation SRL, Carmen Iohannis apare cu două bijuterii ce pot fi găsite pe site-ul oficial al companiei: un inel Monte Carlo, din aur alb de 18 karate, cu diamante albe, de 12.500 lei, și un colier Monaco, din aur alb de 18 karate, cu diamante albe, de 48.000 lei.

 

Ceremonia decernării Premiului a avut loc la Castelul Benrath, din Düsseldorf, Republica Federală Germania, potrivit Administrației Prezidențiale.

Imaginile postate pe Facebook de compania Malvensky Corporation SRL sunt similare cu unele dintre fotografiile postate de Administrația Prezidențială de la ceremonia din Germania, dar nu identice.

 

Tags: No tags