Ai peste 40 de ani? Iată ce băuturi e bine să eviți

Ai peste 40 de ani? Iată ce băuturi e bine să eviți

Hidratarea pielii este una dintre cele mai importante acțiuni pe care le poți face pentru sănătatea ei. Chiar dacă uneori ai tendința de a o neglija, trebuie să îți imaginezi că aceasta are nevoie de atenție, la fel de mult ca nevoile tale de orice tip. Pielea este precum un bob de strugure. Atunci când pierde apă, începe să se micșoreze, ulterior vor apărea și ridurile. De asemenea, razele UV ale soarelui afectează, chiar și în sezonul rece, elasticitatea și sănătatea pielii, scrie publicația Healthline.

Pentru că este extrem de important să știi ce anume să eviți, îți prezentăm băuturile de care să te ferești dacă ai peste 40 de ani:

Cafeaua

Cafeaua conține un nivel ridicat de cofeină. Aceasta are efect diuretic, adică forțează organismul să elimine apă din corp. Așadar, consumul de cafea, chiar și cea decofeinizată, te dezhidratează. Băutura are proprietăți negative asupra elasticității pielii tocmai pentru că eliberează organismul de apă, iar aceasta începe să se usuce.

Desigur, nu există motive de îngrijorare în cazul în care consumi cafeaua cu moderație. Ba mai mult, aceasta te poate ajuta să pierzi în greutate și îți îmbunătățește funcțiile creierului. 

De asemenea, specialiștii în nutriție îți recomandă să consumi cafea neagră pentru a te bucura de toate beneficiile de care dispune. Evită să adaugi și zahăr pentru că acesta are efectul de a reduce strălucirea pielii. 

Sucurile acidulate

Nu este o noutate pentru nimeni faptul că sucurile acidulate sunt pline de zahăr și de substanțe care dăunează organismului. Acestea au un efect negativ asupra greutății tale corporale și, de asemenea, afectează și sănătatea pielii, scrie publicația She Finds.

Specialiștii susțin că substanțele chimice precum fosforul, potasiul și cofeina elimină mineralele din oase și pot deteriora celulele din organism. De asemenea, consumul regulat de sucuri acidulate pot duce la apariția acneei și a altor probleme de piele. Pentru a încerca să renunți la sucurile carbogazoase și dulci, specialiștii recomandă să începi să bei apă de cocos.

Tags: No tags