Alegerea caruciorului perfect pentru copilul nostru

Pe piață există diverse modele de cărucioare multifuncționale  – cărucioare 3 în 1, 2 în 1, sport, landou, cu umbrelă sau cu alte accesorii …Mărimea căruciorului depinde de nevoile părinților și mărimea copilului. Cu cât căruciorul e mai mare, cu atât mai mare poate fi copilul care încape în el. Ține cont de faptul că vei folosi căruciorul pentru cel puțin 2-3 ani.

În plus sunt modele de cărucioare 2 in 1 cu roți de spumă, de cauciuc, cărucioare speciale pentru fiecare tip de teren, cărucioare de oraș, cu amortizare sau fără – oferta de cărucioare este imensă și te poate ameți. Exact de aceea am creat un ghid complex despre cum să alegi căruciorul pentru copil. Sperăm să le permită părinților să dobândească cunoștințele necesare despre cărucioare și să îi ajute să aleagă un model pe care îl vor folosi pentru mulți ani.

Pentru a alege însă căruciorul cel mai potrivit este important să știți care sunt nevoile dumneavoastră și să îl alegeți pe cel care îndeplinește toate condițiile. Sună foarte ușor, dar cu atâtea modele de cărucioare disponibile, care este cel mai bun ?

Deși sunt atât de multe modele, mulți producători, variante diverse de preț, cărucioarele trebuie să satisfacă nevoile noastre, ca părinți, dar și a bebelușului, sau bebelușilor. Cel mai important este să ne orientăm în funcție de stilul nostru de viață, de nevoile pe care le avem. Astfel că e important să ne gândim la dimensiuni, pliabilitate, să fie ușor de transportant, să ocupe puțin spațiu, să verificăm nivelul de siguranță și durabilitatea.

Dacă iei în considerare modelele de cărucioare 4 în 1, trebuie avut în vedere că scaune auto incluse funcționează și ca scoică, pe care e ușor să o atașezi de cadrul căruciorului, cu ajutorul adaptoarelor incluse. Atunci când cel mic adoarmă în mașină, iar tu vrei să mergi la cumpărături sau sa vizitezi apartamente piatra neamț , nu va trebui să îl trezești pentru a-l pune în landou. Această soluție este foarte comodă pentru părinții șoferi și activi.

În ceea ce privește siguranța, trebuie să fim atenți la câteva aspecte. Cadrul trebuie să fie stabil și să aibă sisteme de prindere, iar pentru siguranța copilului, să conțină sistem de prindere în 5 puncte. Roțile trebuie să fie rezistente, mai ales dacă aveți în plan și un al doilea copil sau dacă locurile de plimbare sunt prin parcuri, pe pietriș sau drumuri cu denivelări, iar frânele trebuie să fie puternice.

  • Cărucioare tip Umbrelă

Acest tip de cărucioare se nume așa datorită manevrabilității ușoare și a faptului că atunci când se pliază are o formă similară cu a unei umbrele. Este potrivit însă copiilor ceva mai mari, peste 3-6 luni, în funcție de model. Sunt în general practice și flexibile, fiind ușor de transportat, dar nu au suspensii la roți.

  • Cărucioare Sport

Acest tip de cărucioare “off-road”, vin echipate cu roți de cauciuc pentru a face cursa micuțului mai confortabilă. Însă e bine de știut că în primele luni de viață bebelușul are nevoie să fie așezat cu spatele drept în cărucior, astfel trebuie verificat daca spătarul poate fi rabatat cât mai aproape de orizontală. Cele mai recomandate din această categorie, sunt cărucioarele sport cu landou. Acestea sunt dintre cele mai sigure și eficiente, landoul putând fi înlocuit de partea sport a căruciorului atunci când bebelușul e deja mai mare și e curios de ce se întâmplă în jurul lui.

Dacă aștepți un copil și vrei să folosești căruciorul mai mult de câteva luni, alege o soluție multifuncțională 2 în 1 sau 3 în 1 sau cărucioare sport . Cărucioarele multifuncționale reprezintă seturi, formate din cadru, landou și scaunul de plimbare. În versiunile 3 în 1 ai și un scaun auto pentru bebeluș și adaptoare care permit prinderea lui de cadru. Unele cărucioare multifuncționale pentru copii au scaune moderne 2 în 1 – permit transformarea rapidă din landou în scaun de plimbare.

Cărucioarele camarelo multifuncționale sunt o soluție avantajoasă din punct de vedere financiar. Poti găsi mașina dorită pe căutare anunțuri auto . De exemplu: cărucioarele landou costă aproximativ 400-500 de lei, în timp ce cărucioarele 3 în 1 pot costa în jur de 800-900 de lei. Reține că pentru cărucioarele landou trebuie să cumperi un scaun, de obicei la prețul de 300-500 de lei sau un cărucior sport cu prețul de 500-700 de lei. Dacă soluția 3 în 1 nu este cea aleasă, trebuie cumpărat și un scaun – neapărat RWF (cu spatele către sensul de mers), pentru bebeluși. În funcție de marcă aleasă, soluțiile multifuncționale sunt mult mai avantajoase.c

Nu uitați însă și de accesoriile pentru cărurioare care pot face plimbarea mai plăcută. Puteți găsi huse de protecție împotriva țânțarilor, umbrele de protecție, suport pentru lichide și mici gustări, husă de iarnă, dar și geantă pentru accesoriile bebelușului.