Capcanele epuizării psihice! Cum se manifestă și ce să facem urgent pentru a scăpa

Capcanele epuizării psihice! Cum se manifestă și ce să facem urgent pentru a scăpa

Persoanele care au fost supuse perioadă îndelungată unui stres continuu, resimt o stare de oboseală în urma efortului mintal pe care l-au depus. Dacă și tu te numeri printre cei care traversează această stare în momentul de față nu trebuie să-ți pierzi speranța, întrucât există câteva soluții care îți vin în ajutor. 

Permite-ți să te ajuți de unul singur!

Persoanele epuizate mental traversează stări care deseori pot fi greu de acceptat. Acest fenomen se manifestă prin apariția stărilor de nervozitate sau irascibilitate, un nivel de concentrare din ce în ce mai scăzut. Ajungi astfel să ai relații disfuncționale la locul de muncă, dar și cu persoanele care te înconjoară.

Din punct de vedere fizic, oboseala psihică permanentă poate conduce la apariția unor probleme grave de sănătate, precum tulburările autoimune, depresie, boli cardiace și cronice.

Deseori, o astfel de stare își pune amprenta pe toate laturile vieții noastre, când apare lipsa motivației, scăderea productivității și performanța slabă la locul de muncă.

Oboseala psihică este resimțită ca un sentiment de ,,burn out”, apărut în urma unei perioade solicitante din punct de vedere mental, astfel că stresul excesiv își spune cuvântul.

Citește continuarea pe Click.ro 

 

Tags: No tags