Câți ani are cel mai bătrân câine din lume? A intrat în Cartea Recordurilor VIDEO/FOTO

Câți ani are cel mai bătrân câine din lume? A intrat în Cartea Recordurilor VIDEO/FOTO

Cățelul portughez a doborât recordul pentru cel mai bătrân câine din istorie, în februarie. Acum, el sărbătorește vârsta de 31 de ani.

Guinness World Records a transmis că o mare petrecere de ziua de naștere este planificată pentru Bobi.

Sănătatea lui Bobi a fost „puțin afectată” după toată atenția din mass-media pe care a primit-o, dar acum câinele se simte mai bine, dezvăluie proprietarul său.

Bobi este un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, un câine portughez care păzește de obicei turmele de animale domestice.

Bobi s-a născut pe 11 mai 1992, ceea ce echivalează cu vârsta de 31 de ani pentru oameni.

El a doborât recordul pentru cel mai bătrân câine în viață, despre care, până de curând, se credea că este Spike, în vârstă de 23 de ani, un chihuahua care trăiește în Ohio, SUA.

Spike a primit titlul în urmă cu doar două săptămâni. Apoi, Guinness World Records a primit informații despre Bobi, care este cu mult mai în vârstă, și care nu numai că i-a furat titlul lui Spike, dar și-a câștigat recunoașterea drept cel mai bătrân câine din toate timpurile.

Recordul anterior a fost deținut de Bluey, un câine de vite australian care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani și cinci luni.

Câinii trăiesc de obicei doar 10 până la 13 ani omenești. Cea mai bătrână pisică din lume are 26 de ani.

Vârsta lui Bobi a fost verificată de medicul său veterinar și într-o bază de date pentru animale autorizată de guvernul portughez.

Tags: No tags