Ce alimente nu ai voie seara, dar dimineața sunt miraculoase

Ce alimente nu ai voie seara, dar dimineața sunt miraculoase

Cel mai bun moment pentru a consuma zaharuri este dimineața. Insulina organismului poate lupta mai bine cu zahărul. Plus că este foarte probabil să le arzi pe parcursul zilei, cu activitățile zilnice. Dacă mănânci zaharuri seara, nu numai că te vei îngrășa, dar îți va bulversa sistemul digestiv și îți va da un somn deosebit de neodihnitor.

Cel mai bun moment pentru a bea lapte este seara. Laptele cald liniștește corpul și îi dă un somn bun și odihnitor. Cel mai neispirat moment de a bea lapte este dimineața, întrucât se va digera greu și îți va afecta orarul meselor.

Cel mai bun moment pentru a mânca orez este la prânz. Metabolismul este mai rapid pe parcursul zilei și vei putea consuma carbohidrații. Dacă mănânci seara orez, te vei îngrășa.

Bananele au și ele un moment favorabil pentru a fi consumate. Acesta este la prânz. Deoarece sunt bogate în fibre, bananele te vor ajuta la digestie. De asemenea, nu este indicat să mănânci seara acest fruct, deoarece poate duce la formarea de mucus.

Cel mai optim moment pentru a mânca brânză este dis-de-dimineață. Pentru vegetarieni, brânza este un excelent substitut al cărnii, mâncată în cantități moderate, poate împiedica creșterea în greutate și balonarea. Cel mai nepotrivit moment pentru a consuma brânză este seara, ceea ce ar duce la indigestie și îngrășare.

Ideal este să mănânci nuci seara deoarece sunt bogate în grăsimi Omega 3 și antioxidanți și s-a dovedit că îmbunătățesc sănătatea creierului. Nucile au aceeași eficiență, dacă le mănânci în oricare alt moment al zilei.

Conform doctotulzilei.ro, mărul se mănâncă dimineața. Bogat în fibre și pectină, ajută digestia și previne constipația. Nu se mănâncă seara, fiindcă va crește aciditatea în stomac și veți avea o digestie îngreunată pe timpul nopții.

Tags: No tags