Ce boli te amenință dacă folosești des telefonul și ai peste 30 de ani

Ce boli te amenință dacă folosești des telefonul și ai peste 30 de ani

 

Iată 3 afecțiuni pe care le poate provoca folosirea smartphone-ului în mod excesiv 

 1. Probleme ale coloanei vertebrale, din cauza folosirii excesive

Problemele apar mai ales în zona cervicală, ca urmare a faptul că stăm aplecați pentru a citi sau scrie mesaje, potrivot Gazeta Noua. De aceea, este bine să luați o pauză din când în când și să faceți câteva  Iar sportul și plimbările în aer liber sunt o alternativă destul de bună pentru combaterea acestui obicei.

 

2. Insomnia, ca urmare a utilizării smartphone-ului

În ziua de azi, folosirea telefonului mobil în exces este considerat unul dintre cele mai mari vicii, care practic este o dependență la fel de puternică precum cea de țigăr. De aceea, este bine să vă setați anumite intervale de timp în care să luați pauză, mai ales înainte de culcare. În ultimii ani, mai multe studii au ajuns la concluzia că folosirea mobilului înainte de culcare poate cauza insomnie. Mult mai eficientă, înainte de somn, este o carte, care este mult mai relaxantă atât pentru ochi cât și pentru creier.

 

3. Depresia, o altă afecțiune asociată cu folosirea telefonului mobil

Asociată cu folosirea telefonului mobil înaintea culcării este și posibilitatea mai mare de  instalare a depresiei și a stărilor de anxietate. Acestea sunt provocate de lipsa de somn și de odihnă care pot duce în final la o scădere semnificativă a calității vieții. Cel puțin o oră în care renunți la telefonul mobil pentru a face altceva te poate ajuta să te simți mult mai bine, fie că este vorba despre o plimbare sau chiar practicarea unui sport.

 

Tags: No tags