Ce nu ai voie să faci în a doua zi de Rusalii. Obiceiul banal care îți aduce ghinion și multă supărare

Poate că putem avea impresia că tradițiile asociate unei sărbători se încheie complet odată ce data acesteia din calendar trece. Ei bine, pentru o mulțime de date importante din calendarul ortodox, precum Rusaliile, acest lucru nu este deloc adevărat! Deși creștinii din țara noastră au celebrat ieri Pogorârea Sfântului Duh, asta nu înseamnă și că ziua de azi este doar o luni banală, ba chiar, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, lucurile stau cu totul diferit!

Lunea Rusaliilor, cum este cunoscută ziua de azi, este momentul din an în care Biserica Ortodoxă de pretutindeni prăznuiește pe Sfântul Duh, parte a Sfintei Treimi. Iar după cum ne putem deja imagina fiecare dintre noi, există diverse tradiții asociate acestui moment, pe care românii de-a lungul țării le practică cu mândrie, chiar și în ziua de astăzi. De exemplu, o astfel de tradiție spune că nu este bine să ne certăm în această zi, mai ales pentru că cel mai bine este să o petrecem alături de familie.

Tradiții de Lunea Rusaliilor

Un alt obicei important asociat acestei zile este unul despre care se mai vorbește și în contextul altor sărbătorii. Mai precis, este vorba despre interdicția spălatului, cât și a înotului! Poate că despre acest lucru vine vorba atât de des încât poate începe să ne iasă din vedere și să uităm de el, însă pentru toți românii care doresc să respecte tradițiile asociate acestei zile, este important să își amintească de acest obicei.

O altă tradiție populară legată de Lunea Rusaliilor spune că nu este permis să se adune plante de leac, iar, de asemenea, această zi poate fi folosită pentru a ne ruga pentru rezolvarea problemelor de sănătate, cât și pentru îndeplinirea unor dorințe pe care le avem.

Sursă text: Click.ro 

Tags: No tags