Ce se întâmplă dacă elimini de tot sarea din alimentaţie. Medicii trag un semnal de alarmă

Ce se întâmplă dacă elimini de tot sarea din alimentaţie. Medicii trag un semnal de alarmă

Cercetarea realizată pe un eşantion de peste 130.000 de oameni din aproape 50 de ţări de pe întreg globul a arătat că, în restul cazurilor, sarea este benefică, lipsa ei putând avea urmări la fel de serioase că prezenţa ei în exces, informează ziare.com.

Până acum medicii recomandau între 3,5 – 4 grame de sare pe zi. Studiul de faţă arată că dacă se scade sub 3 grame de sare pe zi, creşte riscul de boli de inimă şi atac cerebral.

Autorul studiului, Andrew Mente, a explicat concluzia cercetării, ce unora poate părea paradoxală. Potrivit acestuia, o cantitate prea mică de sare nu are efect doar asupra tensiunii, ci şi asupra unor hormoni benefici organismului.

Sarea este esenţială organismului, aşa cum sunt apă şi aerul. Sarea asigura o cantitate optimă de sânge, menţinând în echilibru apă din organism. În plus, este crucială pentru bătăile inimii şi digestie. Când sarea e în cantitate insuficientă, apar crampele musculare, oboseală, ameţelile şi chiar convulsiile, cele mai grave efecte fiind cele care au reieşit în urmă acestui studiu.

Tags: No tags