Ce se întâmplă dacă pui iaurt la rădăcina florilor. Trucul grădinarilor isteți

Ce se întâmplă dacă pui iaurt la rădăcina florilor. Trucul grădinarilor isteți

Popularul aliment poate constitui o resursă valoroasă și în cazul plantelor, care necesită atenție specială pentru a prospera.  

Iaurtul se remarcă prin versatilitatea sa și poate fi folosit într-o multitudine de modalități. Este un ingredient apreciat în bucătărie și reprezintă un secret binecunoscut printre grădinarii experimentați pentru îngrijirea plantelor.

Fiind un produs lactat obținut prin fermentarea bacteriană a laptelui, iaurtul contribuie la menținerea plantelor într-o stare strălucitoare și sănătoasă.

Pentru a proteja plantele tale împotriva bolilor fungice, poți amesteca o lingură de iaurt simplu cu o cană de apă într-o sticlă cu pulverizator și apoi pulveriza soluția rezultată pe frunzele acestora.

Un alt mod ingenios de utilizare a iaurtului este de a-l adăuga în compost. Pur și simplu întinde iaurtul în interiorul compostului și acoperă-l cu rumeguș și frunze. Această metodă nu numai că va îmbunătăți fertilitatea solului, dar va stimula și creșterea numărului de microorganisme benefice.

Pentru a utiliza iaurtul ca îngrășământ organic natural, poți amesteca cantități egale de iaurt și apă într-un raport de 50/50 și să-l torni în jurul rădăcinilor plantelor o dată sau de două ori pe lună. Acesta va furniza solului azot și fosfor benefice, fără a lăsa urme dăunătoare.

Iaurtul poate fi, de asemenea, un mediu excelent pentru a favoriza creșterea mușchilor. Poți combina o cană de iaurt cu două linguri de mușchi într-un blender, pentru a obține o pastă groasă. Apoi, poți turna această compoziție în zonele unde dorești să crească mușchii, udând suprafața în mod regulat.

Adăugarea iaurtului în pământul pentru flori poate fi benefică din mai multe motive. Este un îngrășământ eficient pentru plantele tale citrice. Poți aplica o cană sau două de iaurt simplu în jurul bazei plantelor de citrice în timpul sezonului de creștere, la intervale de patru până la șase săptămâni. Aceasta va ajuta plantele să crească puternice și sănătoase, conform panoramaweb.com.

Tags: No tags