Unele persoane cred că ouăle, în special gălbenuşurile, ar putea afecta dieta. Greşit!
De fapt, ouăle conţin nutrienţi importanţi şi sunt printre cele mai benefice alimente de pe planetă. Sunt o sursă bogată de minerale şi vitamine esenţiale şi sunt o sursă bogată de proteine. Conţin aminoacizi care ajută la construirea masei musculare şi la repararea ţesuturilor.
Conform nutriţioniştilor, trebuie să consumi trei ouă întregi pe zi dacă ai o dietă echilibrată.
Ouăle sunt bogae în colesterol „bun”, aşa că pot reduce efectele nocive ale consumului de alimente bogate în colesterol „rău”.
Iată ce beneficii au:
– Ajută la dezvoltarea creierului – Gălbenuşul este bogat în colină, substanţă esenţială pentru funcţionarea creierului, în special la fetuşi şi nou-născuţi.
– Protejează sănătatea oaselor – Vitamina D este esenţială în absorbţia calciului. Această vitamina este prezentă în mod natural în ouă.
– Lupta cu deficienţa de fier – Două ouă mari conţin două miligrame de fier, aşa că te vor ajuta să scapi de oboseală, dureri de cap şi iritabilitate.
– Protejează vederea – Gălbenuşurile sunt bogate în luteină, un tip de carotenoid care protejează împotriva degenerării maculare.
– Te ajută să ai o greutate sănătoasă – Oferă o senzaţie de saţietate şi limitează consumul de calorii de-a lungul unei zile.