criptomonede-digitale

Ce sunt cripto monedele ?

Criptomoneda este un tip de activ digital care este o monedă digitală intangibilă care utilizează un tip de criptare extrem de sofisticat numit criptografie  pentru a securiza și verifica tranzacțiile, precum și pentru a controla crearea de noi unități de monedă.

Este conceput să funcționeze ca un mediu de schimb descentralizat, independent de o instituție financiară sau de orice altă autoritate centrală. Deși Bitcoin este cea mai cunoscută criptomonedă, nu este singura. Alte tipuri majore de criptomonede includ Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash și LiteCoin. Există și alte active digitale (sau „criptoaseme”).

Acestea sunt denumite în mod obișnuit monede digitale. De exemplu, o companie poate iniția o „vânzare de monede ” sau o „lansare de monede ”, care altfel este denumită în mod frecvent o ofertă inițială de monede (ICO). Într-un ICO, o companie creează un produs nou și dorește să construiască o bază de utilizatori care să beneficieze de achiziționarea din timp a produsului. De asemenea, ICO permite companiei să strângă venituri pentru dezvoltarea produsului.

Este atractiv pentru companii, deoarece pot ocoli procesul riguros și reglementat de strângere de capital cerut de capitaliștii de risc sau de bănci. Deși aceste întrebări frecvente nu explorează în continuare ICO-urile sau monede , entitățile sunt încurajate să se consulte cu consilierii lor juridici, contabili și fiscali, având în vedere complexitatea și dezbaterea semnificativă a autorităților de reglementare cu privire la astfel de active digitale.