Cel mai bun truc pentru creșterea rapidă a unghiilor. Așa vor fi lungi și sănătoase

Cel mai bun truc pentru creșterea rapidă a unghiilor. Așa vor fi lungi și sănătoase

Dacă ai grijă de corpul tău printr-o alimentație adecvată și vei pune în aplicare următoarele sfaturi pentru a-ți întări unghiile, le poți ajuta să crească puternice și lungi astfel încât să ai parte de o manichiura de vis. Este nevoie de aproximativ 12 săptămâni pentru ca o unghie să crească complet de la cuticulă la vârf.

Unghiile sunt alcătuite din mai multe straturi de cheratină, iar acestea sunt un indicator important al sănătății generale.Unghiile sănătoase ar trebui să fie netede și tari, fără urme de lovituri sau caneluri și să aibă o culoare constantă. Dacă unghiile tale cresc mai greu, noi îți spunem câteva remedii care te pot ajuta potrivit Healthline.

Biotină și keratină

Biotina este un tip important de vitamina B care permite organismului să transforme alimentele în energie. Este, de asemenea, recomandată ca supliment pentru a ajuta la creșterea rezistenței părului și a unghiilor. Mai multe studii sugerează că administrarea zilnică a unui supliment de biotină poate ajuta la întărirea unghiilor. Unii oameni de știință spun că o doză de 2,5 miligrame de biotină administratp zilnic poate îmbunătăți rezistența unghiilor în doar câteva săptămâni. Biotina poate fi găsită în mod natural în drojdia de bere, ouă fierte, sardine, nuci, cereale integrale, soia, fasole, conopidă, banane sau ciuperci. De asemenea poți opta și pentru suplimentele cu keratină.

Întăritor de unghii

Pentru a preveni ruperea unghiilor, experții recomandă în mod să folosiți întăritorii de unghii. Acestea sunt substanțe care se aplică ca un lac de unghii și care se îndepărtează ulterior cu dizolvantul obișnuit pentru ojă. Asta îți va proteja unghiile pe termen mai lung.

Evită unghiile cu gel

Unghiile cu gel sau unghiille false pot dauna unghiei naturale foarte mult și le va face mai predispuse la rupere. Este indicat să vă mențineți unghia naturală pe care să o vopsiți cu lacuri de unghii pe bază de apă, de exemplu. 

Îngrijire adecvată

Bineînțeles, este nevoie să vă îngrijiți corespunzător unghiile dacă vreți să crească mai repede, asigurați-vă că folosiți mănuși dacă folosiți produse de curățat sau dacă lucrați cu alte substanțe chimice sau abrazive. Aveți grijă să le mențineți mereu curate. Menținerea hidratării este și ea o parte importantă, inclusiv în privința cuticulelor. Prin utilizarea regulată a uleiului pentru cuticule, veți evita ruperea și smulgerea, menținându-vă în același timp unghiile sănătoase și flexibile. Unghiile uscate se vor rupe și se vor ciobi, în timp ce cele bine hidratate vor crește frumos.

Sursă text: Click.ro 

Tags: No tags