Cel mai sănătos pește - de 1.500 de ori mai eficient decât medicamentele: previne infarctul, recomandat în dieta diabeticilor

Cel mai sănătos pește – de 1.500 de ori mai eficient decât medicamentele: previne infarctul, recomandat în dieta diabeticilor

Pentru continutul sau caloric si de minerale, se recomanda si in dieta diabeticilor pentru ca subtiaza sangele, favorizand circulatia. 

100 de grame de scrumbie contin 230 de calorii, 20 de grame de colesterol 3000 de mg de acizi omega 3 si 250 de mg de acizi omega 6, esentiali pentru sanatatea inimii, scrie revistasanatate.net, care a adăugat şi avantajele consumului de scrumbie.

Studiile specialistilor americani au aratat ca o dieta cu scrumbie regleaza nivelul hormonal si favorizeaza elasticitatea capilarelor. Prin continutul de vitamina K, elimina riscul formarii cheagurilor de sange, a depozitelor de colesterol si scade tensiunea arteriala.

Cum se prepară corect scrumbia

Alegerea, prepararea si depozitatea scrumbiei sunt foarte importante pentru pastrarea functiilor nutritive. Astfel, alege numai pestele proaspat, care are carnea intinsa, umeda si depoziteaza-l la congelator numai in servetele de hartie si nu de plastic.

Se consuma dupa ce l-ai lasat 24 de ore la frigider sa se dezghete, abia dupa aceea il poti gati pentru a fi sigur ca si-a pastrat intreg continutul de vitamine, minerale si calorii.

Specialistii avertizeaza asupra consumului de scrumbie de catre femeile insarcinate. Pentru ca acest tip de peste contine si mercur, proaspetele si viitoarele mamici vor evita timp de cateva luni sa il consume.

Tags: No tags