Copacul pe care niciun român NU trebuie să-l planteze în curte pentru că atrage GHINIONUL asupra gospodăriei. PERICOL uriaș

Copacul pe care niciun român NU trebuie să-l planteze în curte pentru că atrage GHINIONUL asupra gospodăriei. PERICOL uriaș

Dar ca și în orice alt domeniu, când vine vorba de grădinărit trebuie să fii atent/ă la o mulțime de detalii. Pasionații domeniului știu cât de importantă este alegerea plantelor și a pomilor pe care vrei să îi plantezi în grădină. Știai totuși că există o mulțime de plante, pomi și arbuști care te pot feri de ghinion atunci când se află în jurul casei tale? Ei bine, așa cum există plante aducătoare de noroc, sunt și unele pe care ar fi bine să le eviți, căci aduc ghinion în gospodărie. Iată care sunt pomii pe care să nu îi plantezi în curtea casei tale!

Copacul care aduce ghinion

Pe cât de frecvent, pe atât de ghinionist, nucul este unul dintre copacii pe care nu ar trebui să-i plantezi niciodată în curtea casei, potrivit superstițioșilor. Deși aduce o binecuvântare prin umbra sa pe timpul verii și cu roadele sale delicioase care apar toamna, nucul este considerat ghinionist de iubitorii de plante. Chiar dacă prezintă numeroase avantaje, acest copac este înconjurat de foarte multe mituri si superstiții care îl pun într-o lumină proastă.

Potrivit tradiției populare și a superstițiilor din zonele rurale ale României, nucul trebuie plantat în curtea unui gospodar doar atunci când acesta vrea să marcheze un eveniment foarte important al vieții lui, precum nașterea copilului său, sau căsătoria. Însă, atunci când copacul va ajunge de grosimea gâtului celui care l-a plantat, gospodarul va muri.

De asemenea, se mai spune că cei care au un nuc în apropierea casei și își petrec prea mult timp la umbra acestuia se vor îmbolnăvi des și vor muri mai repede. De sărbătoarea Rusaliilor, femeile de la țară duc la biserică frunze de nuc apoi le pun la streașina casei lor pentru ca nucul să le ferească familia și casa de ghinioane și năpaste. În caz contrar, nucul se va răzbuna pe cei care l-au plantat și va aduce nemulțumire și griji în sânul familiei acestora.

Citește continuarea pe Divahair.ro 

Tags: No tags