Cum stropești corect pomii fructiferi! Trucul banal prin care vei avea mai multe fructe ca niciodată

Cum stropești corect pomii fructiferi! Trucul banal prin care vei avea mai multe fructe ca niciodată

Cu ajutorul acestor sfaturi esențiale menite să faciliteze procesul de îngrijire al pomilor fructiferi, munca va deveni mult mai ușoară. Iată ce ne învață adevărații pomicultori să facem.

Stropirea corectă a pomilor fructiferi. Ce trucuri folosesc experții

Unul dintre cele mai importante aspecte care nu poate fi ignorat este protejarea pomilor fructiferi de dăunători. Conform sfaturilor experților în pomicultură, pentru a avea o recoltă bogată, sunt necesare anual 11 tratamente.

Pomii fructiferi trebuie să fie stropiți pentru prima dată abia după ce fructele au fost recoltate și frunzele au căzut. Perioada potrivită este intervalul octombrie-decembrie, iar singurul ingredient de care avem nevoie este sulfatul de cupru 3%, pe care îl folosim pentru îmbăierea pomilor fructiferi. Doar așa vor fi protejați și vor oferi o recoltă mult mai bogată, după cum informează populare.ro.

Urmează o altă stropeală a lor în prima parte a lunii martie, când mugurii se pregătesc să înflorească. Soluția potrivită este alcătuită din ulei de horticol combinat cu insecticid și doar așa aceștia vor fi protejați de acarieni și afide.

Citește continuarea pe Click.ro

 

Tags: No tags