De ce este bine să dormi cu frunze de rozmarin sub pernă? Beneficiile pentru sănătate sunt uimitoare

De ce este bine să dormi cu frunze de rozmarin sub pernă? Beneficiile pentru sănătate sunt uimitoare

Vechii egipteni foloseau rozmarinul ca tămâie în timpul ceremoniilor religioase și pentru îmbălsămare, precum și pentru proprietățile sale medicinale. Grecii și romanii, care îl considerau o plantă sacră, îl foloseau pentru a alunga spiritele rele și pentru a aduce noroc celor vii. Utilizarea sa a persistat de-a lungul timpului, iar în Evul Mediu a fost folosit ca remediu împotriva ciumei și a infecțiilor respiratorii.

Beneficiile rozmarinului

Te scapă de anxietate

Deoarece creșterea pulsului reflectă stresul și anxietatea pe termen scurt, uleiul de rozmarin poate reduce în mod natural stresul. Într-un studiu 22 de adulți tineri au mirosit ulei de rozmarin timp de 5 minute, iar în urma testelor a rezultat că saliva lor a avut niveluri cu 23% mai mici de cortizol, hormonul stresului, în comparație cu cei care au mirosit un compus non-aromatic. Nivelurile crescute de cortizol pot suprima sistemul imunitar, pot contribui la insomnie și pot provoca schimbări de dispoziție, printre alte potențiale probleme. De aceea puteți dormi cu frunze de rozmarin sub pernă pentru a vă calma și pentru a avea un somn odihnitor. 

Sporește concentrarea

Cunoscut pentru că stimulează funcția cognitivă, îți va îmbunătăți concentrarea și claritatea mentală, astfel încât să rămâi productiv. De fapt, un studiu publicat în National Library of Medicine a stabilit o corelație între performanța cognitivă și expunerea la aroma de ulei esențial de rozmarin. Această cercetare a fost efectuată pe aproximativ douăzeci de voluntari sănătoși, care au fost supuși la sarcini de scădere și de procesare a informațiilor într-un mediu în care era difuzată aroma de rozmarin. Rezultatele au arătat o îmbunătățire clară a performanțelor, a vitezei și a acurateței. Astfel, puteți face fumigații cu rozmarin în casă pentru a fi mereu înconjurați de mirosul plăcut și binefăcător al plantei.

Creșterea părului

Doriți să vă rezolvați problemele părului? Fie că vreți să potentați creșterea părului sau să preveniți căderea acestuia, rozmarinul vă poate fi de ajutor. Un studiu din 2015, raportat de Medical News Today, a comparat efectele uleiului de rozmarin cu cele ale tratamentului pentru regenerarea părului „minoxidil”, administrând ambele soluții la două grupuri de persoane care sufereau de căderea părului. În timp ce rezultatele au arătat o creștere semnificativă a părului de ambele părți după șase luni, acestea au relevat, de asemenea, o creștere ușor mai mare a părului în grupul cu ulei de rozmarin.

Sursă text: Click.ro 

Tags: No tags