De ce miaună pisicile? MESAJUL SECRET pe care vor să ți-l transmită

De ce miaună pisicile? MESAJUL SECRET pe care vor să ți-l transmită

La fel ca și celelalte animale, pisicile au un limbaj aparte prin care îți pot comunica o mulțime de stări prin care trec. Chiar dacă dețineți o mică felină tăcută, care cu greu scoate un sunet, sau una foarte vorbăreață, e bine să știi că ea încearcă să îți transmită un mesaj anume prin mieunat.

Potrivit medicilor veterinari, principalele motive pentru care pisica miaună sunt, fie de bucurie, fie dintr-o nevoie care se poate transforma într-o afecțiune sau o durere pe care simte nevoia să o exteriorizeze. De exemplu, de multe ori, dacă deții o pisică, ți s-a întâmplat ca în timpul nopții ea să alerge prin toată casa sau să răstoarne lucruri. De ce face asta? Atunci când ajungi acasă de la serviciu, o întâlnire etc., mica ta felină va veni să te întâmpine pentru că a petrecut întreaga zi singură, iar acum are chef să se joace. Dacă o ignori, energia ei o va exercita pe timpul nopții.

De asemenea, mieunatul acestora mai poate ascunde o nevoie de a fi alintată sau de a primi hrană, dacă este stresată sau nervoasă, sau, dacă este în călduri. Dacă vrei să descifrezi cât mai bine limbajul lor, după ce ai observat că pisicuța ta are mai multe stiluri de mieunat, iată ce probabil aceasta vrea să îți transmită.

Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Mieunatul simplu. Când cere apă sau mâncare, atunci pisica ta va mieuna cel mai des. Însă, aceasta nu miaună doar din acest motiv. Dacă mieunatul este urmat de o piruetă sau o rostogolire cu tente acrobatice, probabil mica ta felina dorește să o mângâi pe burtică. De asemenea, ea mai poate să miaune pentru a te saluta atunci când ajungi acasă.

Ciripit, unul dintre cele mai ciudate sunete pe care pisica ta le va scoate. Încă de când sunt pui, pisicile învață acest sunet. Este o modalitate prin care pisica-mamă își menține pisoii sub control. Totodată, ciripitul anunță prezența unui alt animal în spațiul vizual al pisicii tale. Dacă ai mai multe pisicuțe în cămin, aceastea comunică deseori între ele folosind acest tip de sunet, însă, dacă deții doar una, ea va ciripi pentru a te atrage la vasul ei cu mâncare sau către culcare.

Tors, o formă de comunicare folosită mai ales de către pisicile care se nasc oarbe sau surde. Aceasta este modalitatea prin care animăluțul tău își exprimă fericirea sau nevoia de afecțiune.

Sursă text: Click.ro

Tags: No tags