De ce NU TREBUIE să pui pastă de dinți de coșuri

De ce NU TREBUIE să pui pastă de dinți de coșuri

Trucul folosirii pastei de dinți ca tratament paliativ pentru coșuri s-a bazat pe faptul că, în trecut, aceasta avea un ingredient numit triclosan, despre care se credea că ajută la combaterea acneei prin distrugerea bacteriilor.

Eficacitatea triclosanului a fost mult timp dezbătută, iar în 2017, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a început să limiteze folosirea acestuia, pentru ca din 2019 să fie eliminat complet.

„Pasta de dinți va face probabil mai mult rău decât bine pentru pielea ta”, a explicat un specialist, consultat de Health Clevelandclinic, „deci, ceea ce se întâmplă este că ajungi cu un coș mai roșu și mai iritat decât ai început. ”

De fapt, pe termen ceva mai lung este chiar posibil să regretați că ați folosit tratamentul băbesc, pentru că pasta de dinți, din cauza PH-ului ridicat, usucă pielea și blochează porii, ceea ce poate provoca diverse iritații.

Sfatul medicilor este să consulați un specialisy dermatolog sau, in cazuri mniro, să cereținunui farmacist sau medicului de familie să vă presceie produse specil destinate combaterii acneei.

Tags: No tags