Doliu uriaș pe scena modei - A murit o celebră creatoare de modă, adorată de tinere pentru inovațiile sale

Doliu uriaș pe scena modei – A murit o celebră creatoare de modă, adorată de tinere pentru inovațiile sale

Creatoarea de modă Dame Mary Quant a murit la vârsta de 93 de ani, a anunţat familia sa. În anunțul dispariției marii creatoare de modă, familia a transmis că Mary Quant „a murit liniştită în această dimineaţă acasă, în Surrey, Marea Britanie”.

Mary Quant a devenit celebră după inventarea fustei mini și a pantalonilor scurți pentru femei ce a schimbat curentul modei engleze, și nu numai, în anii 60. Dedicată total tinerilor, Mary Quant, creațiile sale vestimentare ce au emancipat moda prin curentul Chelsea, cu fusta mini și pantalonii mulați, și-a pus amprenta definitiv în moda internațională.

Foto: Profi Media

Dame Mary rămâne una dintre cele mai influente figuri de pe scena modei din anii 60, care a făcut moda accesibilă maselor cu modelele sale elegante, aerodinamice şi vibrante.

Dame Mary Quant a fost creditată pentru popularizarea fustelor mini care au contribuit la definirea anilor 60.

Familia sa a declarat că a fost „unul dintre cei mai recunoscuţi creatori de modă ai secolului al XX-lea la nivel internaţional şi un inovator remarcabil”.

Foto: BBC

Născută în sud-estul Londrei la 11 februarie 1930, Dame Mary provenea dintr-o familie de profesori galezi. În anii 50 a obținut o diplomă la Goldsmiths College, unde și-a cunoscut și soțul – Alexander Plunket Greene. 

Foto: Profi Media

Şi-a deschis primul magazin Bazaar în Kings Road în 1955, iar talentul ei vizionar şi creativ a stabilit rapid o contribuţie unică la moda britanică, scrie BBC.

La scurt  timp după ce a fost ucenică la creatorii din acei ani a început să facă propriile haine, iar în 1955 a deschis primul magazin în Chelsea, în zona de lux a capitalei londoneze.

Aici se vindeau haine și accesorii, iar restaurantul de la subsol a devenit locul tradițional de întâlnire pentru tineri și artiști. Astfel, celebrități ca Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Beatles și Rolling Stones au trecut pragul magazinului său.

Tags: No tags