Efectele secundare neașteptate ale strugurilor asupra sănătății. Iată ce ar trebui să știi

Efectele secundare neașteptate ale strugurilor asupra sănătății. Iată ce ar trebui să știi

Chiar dacă strugurii oferă mai multe beneficii pentru sănătate, datorită profilului bogat în nutrienți, unele persoane care consumă exagerat acest fruct pot experimenta efecte secundare neașteptate și o serie de neplăceri. Care sunt dezavantajele consumului exagerat de struguri?

Efectele consumului excesiv de struguri

1. Dureri de cap. Poate părea ciudat, dar consumul excesiv de struguri poate declanșa dureri de cap și migrene în unele cazuri, potrivit unui studiu, relatează Adevărul.ro.

2. Creștere în greutate. Fructele fragede și suculente sunt bogate în zahăr. Așadar, și o mână de struguri dacă mănânci pe zi, acest consum poate reumple organismul cu nutrienți esențiali, dar, în același timp, poate duce la creșterea în greutate. De asemenea, strugurii la conservă conțin de două ori mai mult zahăr decât cei proaspeți, ceea ce vă pot face să luați în greutate fără să știți.

3. Tulburări gastrice. Unele persoane sunt intolerante la saliciți, iar strugurii fiind plini de acid salicilic, consumul acestora în cantități mari poate duce la dureri de stomac, inflamații ale tractului gastrointestinal și balonare. Totodată, sunt mai susceptibili de a experimenta tulburări gastrice cei care suferă de sindromul intestinului iritabil (IBS), de aceea, este recomandat să nu consumi struguri pe stomacul gol dacă ești diagnosticat cu IBS.

4. Tuse. Conform dovezilor anecdotice, consumul excesiv de struguri poate provoca mâncărimi în partea din spate a gâtului sau pe cerul gurii, iar acest lucru se datorează acizilor prezenți în ei. Aceste simptome se pot agrava și pot duce mai departe la dureri de gât sau tuse, în unele cazurim dacă sunt consumați excesiv.

5. Alergii. Deoarece fructul conține proteina de transfer al lipidelor, în struguri există o substanță biochimică despre care se știe că poate declanșa, deși sunt rare, alergii.

6. Complicații în timpul sarcinii. Conform unui studiu, strugurii conțin resveratrol, un polifenol care se găsește și în vinul roșu, iar acesta poate cauza probleme pancreatice la copilul care se dezvoltă în uterul mamei. În ciuda faptului că studiul nu susține nimic negativ în legătură cu strugurii în legătură cu sarcina, este întotdeauna bine să fii precaută.

7. Gura uscată. Proteinele și taninurile se leagă între ele și precipită, ceea ce duce la scăderea producției de salivă și a lubrifierii în gură, iar, într-un final, asta va rezulta în uscăciunea gurii și la creșterea frecării cavității bucale.

8. Diareea. Deoarece struguri conțin cantități mari de zahăr și acid salicilic, ambele făcând o potențială cauză a problemelor legate de digestie, în ciuda faptului că nu există informații suficiente cu privire la faptul dacă strugurii conțin alcool de zahăr, ei pot provoca diaree și balonare în corp.

Sursă text: Click.ro 

Tags: No tags