În jurul lumii, la 81 de ani! Bunicuțele care au vizitat toate continentele, în doar două luni: ce PLANURI de viitor au

În jurul lumii, la 81 de ani! Bunicuțele care au vizitat toate continentele, în doar două luni: ce PLANURI de viitor au

Ideea le-a venit în 2020, când cele două prietene și-au dat seama că au o pasiune comună: călătoritul. Din păcat, pandemia de COVID-19 le-a afectat planurile, iar aventura lor a fost amânată până anul acesta. Sandy Hazelip, de profesie medic și Ellie Hamby, fotografă, s-au cunoscut în urmă cu 23 de ani, în timpul unei misiuni medicale în Zambia.

     Vezi această postare pe Instagram           

O postare distribuită de Around The World at 80 (@aroundtheworldat80)

Sandy Hazelip și Ellie Hamby și-au încheiat aventura pe 1 aprilie

„Suntem cele mai bune prietene așa că ne-am înțeles bine pe tot parcursul călătoriei”, au declarat ele.

Aventura lor a început pe 11 ianuarie în Argentina, unde s-au urcat într-o barcă de 60 de persoane și au traversat Pasajul Drake, care le-a dus în Antarctica – cel mai puțin vizitat continent din lume. Acolo, au înfruntat frigul și s-au pozat cu pinguinii. Aventura le-a dus, apoi, pe Insula Paștelui, unde au avut ocazia să admire celebrele statui Moai. Sandy și Ellie au dormit chiar și în aeroporturi, pentru a se asigura că prind toate zborurile la timp.

Au călătorit în Europa de Nord și în Cercul Arctic, unde s-au întâlnit cu reni, s-au plimbat cu o sanie trasă de husky și au văzut superbele aurore nordice.

A doua etapă a călătoriei le-a dus pe cele două pensionare la reperele istorice ale Europei, unde au vizitat Colosseumul Roman, Capela Sixtină, Notre Dame și Palatul Buckingham, înainte de a se îndrepta spre sud, spre Africa. Acolo, au vizitat insula Zanzibar, supranumită „Insula Mirodeniilor”, iar după aceea au ajuns în Egipt, unde au explorat Marile Piramide.

Citește continuarea pe Click.ro

Tags: No tags