Mâncare din gheare de pui. Pe cât de ciudată pare, pe atât de delicioasă este

Mâncare din gheare de pui. Pe cât de ciudată pare, pe atât de delicioasă este

Dacă ești pasionat de diversitatea artei culinare sau pur și simplu dorești să adaugi în caietul de rețete un preparat mai puțin consumat, poți pregăti simplu și ușor picioare de pui chiar la tine în bucătărie. Cu siguranță o parte din ingredientele de mai jos se regăsesc printre alimentele tale.

Rețeta pentru cele mai bune gheare de pui în sos de soia și miere la cuptorIngredientele de care ai nevoie pentru a prepara această rețetă sunt:

– 1 kg de picioare de pui;

– sare de masă după gust

– 100 ml de miere naturală;

– amestec de condimente pentru pui;

– 150 ml de sos de soia;

– muștar francez – 30 g;

– usturoi;

– 80 ml de suc de lămâie.

Într-un vas se amestecă mierea, sucul de lămâie, sosul de soia, muștarul și usturoiul zdrobit. Ghearele de pui se decongelează și se spală sub jet de apă rece, după care se șterg cu prosoape de hârtie.

Acestea trebuiesc adăugate în compoziție, acoperite cu un capac și vreme de 3 ore lăsate la marinat în frigider.

După ce a trecut timpul indicat, într-o tigaie unsă cu ulei vegetal se pun la prajit ghearele de pui, până se prăjesc pe toate părțile. Ulterior, la foc mic, acoperite cu un capac, se mai lasă gătit încă 7 minute.

După ce sunt gata pot fi servite cu garnitură de orez, salată de legume, sau cartofi prăjiți și sosuri, în funcție de preferințele fiecăruia. Poftă bună!

Sursă text: Click.ro 

Tags: No tags