Minivacanța de Rusalii se apropie – Cine sunt românii care vor avea 5 zile libere legate

Încă din ianuarie, Guvernul a aprobat, la începutul anului, încă o zi liberă, în principal pentru angajații de la stat.

Anul acesta, Rusaliile pică pe 4 și 5 iunie (duminică și luni), zile care sunt declarate libere legale. În același timp, și ziua de 1 iunie este sărbătoare legală nelucrătoare.

Tocmai din acest motiv, Executivul a votat să se facă punte între 1 iunie și weekend-ul de Rusalii. Astfel, elevii și unii bugetarii vor avea liber și vineri, 2 iunie. Condiția este ca activitatea să fie recuperată.

Așadar, unii bugetari vor sta acasă cinci zile la rând, de joi, 1 iunie, până luni, 5 iunie, inclusiv.

Nu toți bugetarii sunt liberi pe 2 iunie

Totuși, există și sectoare în care ziua de vineri, 2 iunie, este lucrătoare, iar un exemplu în acest sens este Poșta Română.

Poștașii vor merge să ducă banii pensionarilor chiar dacă această zi ar fi trebuit să fie liberă. 

„Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor.

Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal.

Noi, primele tranșe de bani, le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai, să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri.

Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, la un post TV.

Sursă text: Click.ro 

Tags: No tags