Mititeii cu muștar „l-au dat pe spate” pe un premier european. Mesajul incredibil transmis pe Facebook

Mititeii cu muștar „l-au dat pe spate” pe un premier european. Mesajul incredibil transmis pe Facebook

Markus Soder, premierul Bavariei, a participat în weekend la Festivalul sașilor din Transilvania desfășurat în localitatea germană Dinkelsbuhl. După ce a mâncat mici cu muștar, Soder a fost atât de încântat de gustul lor și a împărtășit experiența cu prietenii săi virtuali de pe Facebook.

„Întotdeauna există ceva special la Festivalul sașilor din Transilvania: micii. Se mănâncă cu muștar picant și sunt pur și simplu grozavi!” a scris Soder pe pagina sa de Facebook.

Postarea lui a adunat mii de reacții și comentarii. Germani și români deopotrivă au scris despre celebrii mici românești.

„Da, în România asta e o tradiție. În fiecare weekend cu bere”, scrie Dumitru Opris.

„Cârnăciorii aceștia sunt foarte gustoși. Am luat de câteva ori”, comentează un german, iar un altul a scris „Sunt cu adevărat delicioși”.

„Da este adevarat. Îi știu din orașul meu natal. Au gust foarte bun. Frumoasă sărbătoare!” a scris o româncă din Germania.   

„Arată foarte bine. Par să aibă un gust bun. Muștarul va fi întotdeauna bun”.

Unii s-au plâns însă de prețul ridicat al delicateselor românești.

„Și sunt, de asemenea, super scumpi: 2.50 EURO bucata + 0.50 EURO chifla”.

Dacă mulți dintre prietenii virtuali ai premierului Landului Bavaria avuseseră ocazia să cunoască gustul deosebit la micilor românești, alții, atrași de poza cu apetisații mititei, dar și de comentariile pozitive, au scris că sunt hotărâți să vină în România pentru a-i testa la fața locului.  

Întâlnirea sașilor transilvăneni are loc în localitatea Dinkelsbuhl, încă din 1951.

În cadrul Festivalului, a fost organizată și o paradă a costumelor tradiționale, multe specialități culinare, toate apreciate, însă micii cu muștar au fost un adevărat magnet pentru cei peste 20.000 vizitatori care au ajuns la Festival. 

Tags: No tags