Peștele-vampir, descoperit pe o plajă din Olanda! Ce spun biologii despre bizara creatură care se hrănește cu sângele prăzii lor

Peștele-vampir, descoperit pe o plajă din Olanda! Ce spun biologii despre bizara creatură care se hrănește cu sângele prăzii lor

O creatură numită peștele „vampir” a fost descoperită pe plaja olandeză Texel, de către biologul marin Jarco Havermans (34 de ani). Specia datează de aproximativ 400 de milioane de ani și este la fel de evazivă precum sugerează porecla lor. A fost văzută ultima dată pe insulă în 2017.

Jarco a declarat că se îndrepta să verifice un pui de focă care fusese zărit pe plajă atunci când a făcut descoperirea: „Întotdeauna mă uit foarte atent când conduc pe plajă pentru alte descoperiri interesante și am văzut un pește mare, asemănător anghilei, întins pe malul apei când treceam.

Am știut imediat că este o lampredă de mare, sunt pești incredibili. Seamănă cu anghila, dar este un pește fără fălci, au o gură ca un disc plină de dinți. Nu am găsit niciodată unul pe plajă. Sunt pești uimitori, cu aspect aproape extraterestru, cu un stil de viață la fel de uimitor”, a spus el, potrivit tabloidului britanic Mirror.

De asemenea, biologul a mai adăugat că prada lampredelor de mare nu supraviețuiește de obicei. Luând creatura la locul său de muncă, Ecomare, un sanctuar de foci și un muzeu al naturii, peștele măsura 83 de centimetrii lungime.

„Este un pește mai rar decăt credeam. Nu aveam habar că este aceeași lampredă de mare ca cea găsită pe plaja Texel din 2017. Este o specie rară pentru că se luptă cu utilizarea umană a apei. Digurile, precum și lipsa râurilor libere fac dificilă migrarea și reproducerea acestor animale”, a încheiat biologul Jarco Havermans.

Creatura peștele „vampir” va fi adăugată acum în colecția muzeului Naturalis din Leiden.

Sursă text&foto: Click.ro

 

Tags: No tags