Pisică salvată din fântână de pompieri - operațiune contracronometru în Buzău

Pisică salvată din fântână de pompieri – operațiune contracronometru în Buzău

La insistenţele unui copil în vârstă de 11 ani, părinţii au sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a sesiza că într-o fântână părăsită se află o pisică. La faţa locului, pompierii s-au deplasat cu o autospecială de intervenţie iar acţiunea a fost deosebit de periculoasă având în vedere că s-a desfăşurat pe timpul nopţii, într-un puţ având o adâncime foarte mare.

„Cazul a fost sesizat prin intermediul unui apel la 112, în jurul orei 20.35. La faţa locului Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău a intervenit cu o autospecială dotată cu echipamente de coborâre în rapel. Înainte de a desfăşura acţiunea, cadrele ISU s-au asigurat că totul va decurge în deplină siguranţă. A fost o intervenţie deosebit de dificilă, având în vedere adâncimea mare a fântânii. După aproximativ două ore, în jurul orei 22.15, animalul a fost salvat, fără probleme deosebite”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Vlăduţ Pârvu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

După ce a fost scoasă la suprafaţă, înfometată, speriată şi deshidratată, pisica a fost adoptată de către o femeie din localitate.

Printre nenumăratele sesizări la care pompierii răspund se numără şi cele referitoare la salvarea unor animale, pentru care acordă atât timp cât şi resurse necesare cu scopul de a le salva viaţa, aşa cum s-a întâmplat şi în noaptea de Sfântul Gheorghe.

 

Tags: No tags