Plantele uimitoare care te scapă de gândacii de bucătărie. Numai așa îi vei ține departe de locuința ta

Plantele uimitoare care te scapă de gândacii de bucătărie. Numai așa îi vei ține departe de locuința ta

Dacă problema gândacilor de bucătărie devine foarte serioasă, și nu vrei să folosești chimicale pentru a scăpa de ei, trebuie să știi că unele plante chiar îi „gonesc”.

Aceste insecte nu vor pleca din prima dacă folosești aceste plante, dar, rezultatele se vor vedea în timp. Iată care sunt acestea!

Iarbă de Citronella

Această plantă te va ajuta să scapi de gândacii de bucătărie. Citronella este o plantă erbacee perenă care provine din regiunile calde și este folosită inclusiv în medicină.

Mirosul ei seamănă cu cel lămâii. De aici provenind și numele său. Frunzele sale sunt foarte lungi și are o culoare de verde intens.

Ea mai este folosită pentru fabricarea de lumânări parfumate și uleiuri esențiale.

Citronella este un ingredient natural, care se folosește de multe ori în creme și spray-uri împotriva țânțarilor. Totodată, aceasta ține la distanță și gândacii de bucătărie.

Lemongrass

Lemongrass este o plantă folosită de asiatici în bucătărie. Pe lângă calitățile nutriționale, lemongrass este ideal pentru a ține la distanță dăunătorii din bucătărie.

Această plantă decorativă este similară cu iarna de Citronella, având în vedere că alungă și ea gândacii. Mai mult, este dușmanul numărul unu al muștelor și țânțarilor. Ea te va ajuta, pe timpul verii, să ai un spațiu curat și fără dăunători.

Gălbenele

Florile de gălbenele miros puternic, iar acest lucru nu este pe placul gândacilor de bucătărie. Ele vor ține departe și gândacii de bucătărie, dar și țânțarii. Mai mult, ele vă vor scăpa păduchii de plante. Se crede că, în trecut, acestea erau folosite de fermierii de fructe și legume, pentru a împiedica dăunătorii să le strice recolta.

Gălbenelele sunt ușor de crescut, au un miros plăcut și îți pot reîmprospăta imaginea bucătăriei. Aceste plante sunt iubitoare de soare și pot crește în interiorul casei dacă sunt plantate și îngrijite cu atenție, potrivit catine.ro. 

Sursă text: Click.ro

Tags: No tags