Prințul Harry s-a făcut de râs în „procesul secolului”. N-a venit la audieri, deși era reclamant

Pentru prima dată în mai bine de un secol, un membru al familiei regale de rang înalt depune mărturie la un tribunal britanic. Prinţul Harry este aşteptat săptămâna aceasta la Londra, într-un proces împotriva unui tabloid pe care îl acuză, alături de alte personalităţi, că a strâns informaţii despre el în mod ilegal, scrie AFP, citat de News.ro.

Procesul a fost deschis luna trecută la Înalta Curte din Londra, Harry şi ceilalţi reclamanţi îl acuză pe editorul Daily Mirror că a folosit mijloace ilegale pentru a culege informaţii despre ei, inclusiv prin piratarea mesajelor vocale, între 1995 şi 2001.

Mirror Group Newspapers (MGN) – care, pe lângă Daily Mirror, publică şi ediţiile de duminică ale ziarului – a recunoscut la începutul procesului în pledoariile sale scrise „unele dovezi” de colectare ilegală de informaţii.

MGN şi-a prezentat scuze „fără rezerve” şi a promis că această situaţie „nu se va mai repeta”.

Pe de altă parte, prinţului Harry are mari probleme cu autoritățile americane, după ce într-un interviu acordat pentru promovarea căriții sale autobiografice a afirmast că a consumat droguri. În aceste condiții, Ducele de Sussex riscă să piardă viza de intrare pe teritoriu american dacă nu declară în cererea de viză că a fost consumator de droguri, așa cum a mărturisit în autobiografia.

Tags: No tags