Prințului Harry, din reclamant, inculpat: „De ce a obținut viza dacă a consumat droguri?”

Departe de tribunalul londonez unde ducele de Sussex tocmai a depus mărturie împotriva „ostilității” presei față de el, un judecător federal din Washington va consacra o audiere unei cereri mai tehnice depuse de Heritage Foundation.

 

În temeiul legilor privind libertatea de informare, fundația solicită să aibă acces la chestionarul care trebuie completat pentru a intra în Statele Unite, în care fiecare solicitant trebuie să spună dacă a consumat vreodată droguri.

 

Deși recunoaște că aceste documente „pot prezenta un anumit interes pentru public”, guvernul federal replică că „nu dispune în prezent de suficiente informații pentru a aprecia dacă alte interese sunt mai importante” și afirmă că nu există o nevoie urgentă de a face public acest dosar.

 

Fiul cel mic al regelui Charles al III-lea „a recunoscut public (…) o serie de infracțiuni legate de droguri în Statele Unite și în străinătate. Legislația americană face în mod normal ca astfel de persoane să nu aibă dreptul de a intra” în această țară, potrivit apelului acestei fundații, foarte influentă în mediile juridice conservatoare.

 

Heritage Foundation amintește că și altor celebrități, printre care fotbalistul Maradona și cântăreața Amy Winehouse, li s-a refuzat intrarea în Statele Unite din cauza consumului de droguri.

 

 

Tags: No tags