Rețete de gătit cu pufuleți. Combinații gastronomice la care nici nu te-ai fi gândit

Rețete de gătit cu pufuleți. Combinații gastronomice la care nici nu te-ai fi gândit

În plus, dacă amesteci pufuleți zdrobiți cu pesmet și condimente, vei obține crusta perfectă pentru snițele, chiftele sau diverse alimente pane, cum ar fi ciupercile, creierul, cascavalul sau conopida pane.

Șnițele cu pufuleți

Pentru a pregăti snițele cu pufuleți, începe prin a zdrobi ușor pufuleții din punga cu ajutorul unui sucitor de lemn. Apoi, toarnă pufuleții mărunțiți într-un castron și adaugă puțin piper, boia sau ierburi aromate uscate, după gust. Utilizează acest amestec pentru a crea o crustă aurie și delicioasă pentru snițele. După ce ai trecut fiecare snitel prin făină și ou de câteva ori, la final, acoperă-l bine cu pufuleții mărunțiți și prăjește-l în tigaie. Nu uita că cele mai bune snițele sunt cele subțiri și frăgezite bine cu ciocănele pentru carne.

Cascaval pane cu pufuleți

Dacă ești un mare fan al cascavalului pane, atunci încearcă să-i creezi o crustă crocantă din pufuleți. Pentru asta, trebuie să zdrobești grosier pufuleții într-o pungă. Apoi, feliile de cascaval sunt trecute prin ou, făină, iar ou bătut, apoi acoperite cu un strat generos de pufuleți și apoi prăjit.

Hamburger în crustă de pufuleți

Pregătește chiftele pentru hamburger subțiri și bine aplatizate, astfel încât să se prăjească rapid la grătar. Apoi, zdrobește o pungă de pufuleți și adaugă piper. Nu mai este nevoie să adaugi sare, deoarece pufuleții sunt oricum foarte sărați. Presară pufuleții zdrobiți pe chiftelele pentru hamburger și pune-le pe grătar. Când sunt bine făcute, așază-le în chifle fragede, cu sos de maioneză, ketchup, frunze de salată sau felii de castraveți murați.

Precauții în consumul pufuleților

Chiar dacă sunt delicioși, persoanele care au probleme cu tensiunea trebuie să-i evite, iar copiii nu ar trebui să consume cantități prea mari, datorită cantității mari de sare pe care o conțin. Conform unei analize realizate de Asociația pentru Protecția Consumatorului, multe sortimente de pufuleți, aproape o treime dintre cele existente pe piață, conțin peste 3 grame de sare la 100 de grame de produs.

Tags: No tags