Roger Waters, fondator Pink Floyd, nou gest șocant: A îmbrăcat uniforma de ofițer nazist la un concert din Berlin - E anchetat de Poliție

Roger Waters, fondator Pink Floyd, nou gest șocant: A îmbrăcat uniforma de ofițer nazist la un concert din Berlin – E anchetat de Poliție

Roger Waters, ex-Pink Floyd, este anchetat de poliția germană după ce s-a îmbrăcat într-o uniformă nazistă la un concert din Berlin, săptămâna trecută. Waters urmează să își susțină ultimul concert din turneul său „This Is Not A Drill” la Frankfurt pe Main, duminică seară, iar protestatarii deja au anunțat că vor demonstra în fața locului unde va avea loc evenimentul.

Presa din Germania scrie că autoritățile locale din Frankfurt au încercat să oprească concertul, însă justiția a respins solicitarea, primând dreptul la libertate artistică.

Ceea ce a stârnit furia multor fani ai săi dar și măsurile autorităților germane a fost că în timpul concertului de la Berlin din 18 mai a îmbrăcat o uniformă nazistă Waters iar pe ecranul nelipsit au apărut, cu litere roșii, numele mai multor oameni morți, printre care și Anne Frank, copila evreică ucisă de naziști într-un lagăr de concentrare, și o jurnalistă palestiniano-americană, ucisă în timpul unui raid israelian în mai 2022.

Imaginile de pe rețelele sociale îl arată pe Waters purtând o haină lungă cu banderole roșii pe brațe, pe o scenă de la arena Mercedez-Benz.

„Cercetăm pe baza unei suspiciuni de incitare la ură din cauza vestimentației purtate pe scenă. Ea ar putea fi folosită pentru a justifica sau pentru a glorifica regimul nazist, prin urmare perturbând ordinea și liniștea publică. Îmbrăcămintea purtată de Waters seamănă cu uniforma unui ofițer SS (Schutzstaffel, principala organizație paramilitară nazistă, n.r.)”, a anunțat Poliția germană.

Look at this Old Bag of Shit Roger Waters!Old B*tch doing Nazi Cos Play.Should get my Grand Father to beat his old ass pic.twitter.com/Y88myCycRf

— MichaelRapaport (@MichaelRapaport) May 26, 2023

Artistul sustine ca, in acest mod, a incercat sa compare politica Israelului privind Palestina cu Germania nazistă, relatează Realitatea PLUS. În urma concertului de la Berlin, criticii săi îl acuză de relativizarea Holocaustului. Iar sraelul a criticat foarte dur întregul eveniment și l-a acuzat pe Waters de incitare la ură. Cântărețul neagă acuzațiile de anti-semitism la adresa sa și spune că protestează împotriva politicilor statului Israel, nu împotriva poporului evreu.

Waters nu este la primul scandal pe care-l provoacă, fiind bine cunoscut pentru afirmațiile și pozițiile sale extrem de controversate. El este un cunoscut activist pro-palestinian, acuzată de anti-semitism. În trecut, el a adus la concertele sale un porc gonflabil pe care era inscripționată Steaua lui David. La fel și poziția sa față de războiul din Ucraina declanșat de Rusia. În luna februarie, Waters a declarat în fața Consiliului de Securitate al ONU că invazia rusă a Ucrainei a fost una provocată

Tags: No tags