Șoc în lumea muzicii - Rapperul Coolio, celebru pentru melodia Gangsta's Paradise, a murit din cauza unei supradoze - Ce droguri lua

Șoc în lumea muzicii – Rapperul Coolio, celebru pentru melodia Gangsta’s Paradise, a murit din cauza unei supradoze – Ce droguri lua

Pe numele său adevărat Artis Leon Ivey Jr, Coolio era cunoscut mai ales pentru single-ul său din 1995 „Gangsta’s Paradise”, extras de pe albumul cu acelaşi nume. Acest cântec, un hit masiv care a fost prezent pe coloana sonoră a filmului „Dangerous Minds” (Minţi periculoase) cu Michel Pfeiffer, a câştigat în anul următor un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare rap solo.

Managerul lui Coolio, Jarez Posey, a declarat că familia rapperului a fost informată, joi, de către biroul legistului din Los Angeles County, că artistul a murit din cauza unei supradoze de fentanil, un drog care a devenit un adevărat flagel în Statele Unite şi care face ravagii printre consumatori, fiind deosebit de puternic. De asemenea, rapperul avea în organism şi urme de heroină şi metamfetamină.

Biroul medicului legist din comitatul Los Angeles catalogase moartea sa drept accidentală şi a invocat cardiomiopatia ca fiind o „afecţiune semnificativă” de care suferea artistul. Posey a confirmat că anchetatorii au stabilit că şi astmul sever al lui Coolio şi fumatul au jucat, de asemenea, un rol în decesul său.

Născut în Pennsylvania în 1963, Coolio a început să cânte ca parte a scenei de hip-hop de pe Coasta de Vest după ce s-a mutat în Compton, California. Şi-a lansat albumul de debut, „It Takes a Thief”, în 1994, înregistrând un hit de Top 10 cu single-ul „Lakeside”.

A început să cânte rap la 15 ani şi a ştiut la 18 ani că este ceea ce vrea să facă în viaţă, a declarat el în interviuri. Vânzările de albume din cariera sa au totalizat 4,8 milioane, cu 978 de milioane de difuzări la cerere ale melodiilor sale. A fost nominalizat de şase ori la premiile Grammy.

Cu personalitatea sa distinctivă, a devenit un element cultural de bază, jucând ocazional, oferind voce pentru un spectacol de animaţie şi furnizând tema muzicală pentru un sitcom Nickelodeon.

Copiii rapperului plănuiesc să îşi onoreze tatăl în viitoarele lor proiecte de documentare şi filme, a declarat Posey. De asemenea, urmează să fie lansat mai târziu în acest an un album de studio la care lucra în zilele dinaintea morţii sale.

Tags: No tags