În prezent, modul în care oamenii găsesc și consumă divertisment este drastic diferit față de ce se întâmpla în urmă cu câțiva ani. De exemplu, tehnologiile imersive precum realitatea augmentată, realitatea virtuală și alt conținut interactiv maximizează implicarea utilizatorilor.
Există numeroase tendințe și inovații ce vor schimba modul în care oamenii vor consuma divertisment acasă. Progresele în inteligența artificială și blockchain accelerează crearea și distribuirea conținutului, făcând un mediu și mai sigure. În plus, startup-urile dezvoltă inovații în streaming video la cerere, divertisment inteligent acasă și aplicații de divertisment social. Inclusiv industria de gaming și gambling va profita de noile tehnologii pentru a oferi un plus de experiență jucătorilor. Cei ce doresc pacanele online, cu siguranță se vor bucura de noi teme, noi matrici și moduri de joc revoluționare.
Metavers
În ultimii ani, tehnologia Metaverse a început să fie tot mai mult adoptată. Startup-urile dezvoltă instrumente captivante și colaborative pentru a permite companiilor să creeze medii partajate. Acestea permit utilizatorilor să interacționeze folosind avatare, indiferent de locația în care se află. Mai mult, aplicațiile metaversului merg dincolo de divertisment pentru a crește productivitatea folosind gamification prin avatare și medii virtuale colaborative.
Streaming video la cerere (SVOD)
Trecerea la munca de acasă a marcat o creștere a utilizării serviciilor de streaming video. În plus, serviciile de streaming oferă o gamă largă de beneficii față de televiziunea prin cablu, cum ar fi conținut personalizat, costuri mai mici și accesibilitate de pe orice dispozitiv și locație. Cu toate acestea, factori precum lățimea de bandă și calitatea video inconsecventă cresc serviciile SVOD. Pentru a atenua aceste probleme, startup-urile creează infrastructură software și hardware pentru a oferi consumatorilor experiențe de vizionare perfecte.
Inteligența artificială
Rata consumului de conținut a crescut constant de la apariția streamingului online. Acest lucru creează noi provocări, cum ar fi crearea de conținut de înaltă calitate suficient de rapid pentru a satisface cererea consumatorilor și publicitate captivantă. Startup-urile abordează aceste preocupări prin automatizarea creării de videoclipuri și muzică prin implementarea algoritmilor AI pentru publicul țintă. AI ajută, de asemenea, compania de divertisment să detecteze și să identifice conținut fals și copiat pentru a-și proteja mărcile.
Blockchain
Industria divertismentului adoptă din ce în ce mai mult digitalizarea prin tehnologii precum streaming, partajare peer-to-peer și tehnologii imersive. Cu toate acestea, acest lucru expune industria la vulnerabilități asociate cu vânzările și tranzacțiile digitale. Startup-urile folosesc blockchain-ul pentru a asigura proprietatea intelectuală în economia digitală. Descentralizarea a blockchain permite dezvoltatorilor să monetizeze active prin contracte inteligente și tranzacții digitale securizate. De asemenea, companiile de divertisment le folosesc pentru a oferi experiențe unice pentru fani, cum ar fi obiectele de colecție digitale.
Smart Home Entertainment
Sistemele de automatizare a locuinței sunt o tendință tehnologică cu creștere rapidă în industria divertismentului. Fundamentul caselor conectate stă în utilizarea senzorilor inteligenți care anterior erau asociați doar cu aplicații industriale sau erau neeconomici. Cu toate acestea, odată cu progresele în tehnologia IoT, senzorii inteligenți își găsesc folosință în sistemele de acasă, în principal pentru divertisment. Mai mult, pe măsură ce senzorii devin mai mici și mai capabili, startup-urile îi integrează în dispozitive pentru a le oferi funcții inteligente suplimentare.
Aplicații de divertisment social
Piața globală a aplicațiilor mobile crește exponențial cu aplicații pentru jocuri, sănătate, fitness, muzică, finanțe, rețele sociale și retail. Aplicațiile de divertisment social influențează modul în care oamenii descoperă și consumă divertisment în aplicațiile lor. Aceste aplicații permit mărcilor să atragă publicul vizat, ceea ce duce la o fidelizare mai mare. Startup-urile dezvoltă aplicații de divertisment social care combină interacțiunea socială cu activități de divertisment și stil de viață.
Tehnologie imersivă
Digitalizarea, miniaturizarea dispozitivelor și creșterea puterii de calcul reduc, de asemenea, bariera de intrare în tehnologia imersivă, promovând utilizarea acesteia atât în scopuri comerciale, cât și personale. Companiile de divertisment folosesc tehnologii imersive, cum ar fi realitatea augmentată și virtuală (AR/VR) pentru a crea conținut și experiențe captivante pentru utilizatori. Dispozitivele inteligente oferă, de asemenea, noi oportunități de implementare a experiențelor imersive. Alte soluții hardware fac soluțiile imersive mai portabile și mai ușor de implementat.
AdTech
Companiile de publicitate adoptă progrese în tehnologii precum AR și VR pentru a crea reclame mai distractive. Acest lucru este amplificat și mai mult de tendința ascendentă a comerțului electronic. În plus, răbdarea în scădere a consumatorilor înseamnă că, spre deosebire de înainte, anunțurile video tipice nu atrag atenția. Acesta este motivul pentru care startup-urile creează reclame interactive care permit utilizatorilor să interacționeze cu ele prin video sau cu AR sau VR. Aceste tehnologii nu numai că reduc posibilitatea ca spectatorii să sară peste reclame, ci și îmbunătățesc direct generarea de venituri.
În concluzie, adoptarea tot mai mare a metaversului și a tehnologiilor imersive reinventează industria divertismentului. Odată cu schimbarea preferințelor, consumatorii cheltuiesc acum mai mult pe divertisment, cum ar fi serviciile de streaming, sporturi și jocurile mobile. În anii următori, tehnologiile de divertisment vor continua să facă aceste servicii mai interactive și mai atractive.
Industria de divertisment și startup-urile prezentate mai sus nu fac decât să urmeze tendințele. Printre altele, sunetul experiențial, jocurile imersive și metaverse vor transforma această industrie față de cum o știm acum. Identificarea de noi oportunități și tehnologii emergente pe care să le implementați în afacere contribuie în mare măsură la obținerea unui avantaj competitiv.
(Sursa imagini: www.freepik.com)