Tradițiile românești se păstrează și peste hotare: Ateliere de încondeiat ouă, pe 1 și 2 aprilie, în Spania și Islanda

Tradițiile românești se păstrează și peste hotare: Ateliere de încondeiat ouă, pe 1 și 2 aprilie, în Spania și Islanda

Paștele românesc este o sărbătoare plină de tradiții și obiceiuri transmise cu dragoste din generație în generație, precum vopsitul ouălor sau pregătirea cozonacilor. Asociații românești din Spania și Islanda anunță organizarea mai multor ateliere de încondeiat ouă pentru copii și adulți. 

Copiii născuți în Spania și Islanda au posibilitatea să învețe să respecte aceste tradiții.

Asociația Cultura Mater, cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Române din Asturias, organizează evenimentul „Atelier de încondeiat ouă”, ediția a II-a, în data de 1 aprilie 2023.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Evenimentul va avea loc la Biserica Sfântul Antonie cel Mare din Gijon, Asturias, de la ora 16.00.

„Paștele românesc este un moment de mare bucurie pentru cei mari, dar și pentru cei mici, cu multe tradiții și obiceiuri transmise cu dragoste din generație în generație, precum vopsitul ouălor, pregătirea cozonacilor, etc. Pentru că ne dorim ca acești copii, născuți în Asturias, să învețe și să respecte aceste tradiții, Asociația Cultura Mater organizează Atelierul de încondeiat ouă, Ediția II, la care îi invită pe toți copiii și adulții din Asturias”, a transmis Asociația Cultura Mater. 

Asociația România Nordică Islanda a anunțat organizarea unui Atelier de încondeiat ouă pe 2 aprilie, la Reykjavik.

Sursa: Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni

Tags: No tags