Trucul de sănătate despre care doar puțini oameni știu: are o mulțime de beneficii pentru organism

Trucul de sănătate despre care doar puțini oameni știu: are o mulțime de beneficii pentru organism

Conform experților, este deja bine cunoscut faptul că statul pentru perioade lungi pe scaun poate avea efecte negative pentru sănătatea noastră. Unele dintre aceste probleme pot fi extrem de serioase pe termen lung, cum ar fi cazul problemelor cardiace.

Un studiu a demonstrat fatul că cei care petrec prea mult timp stând pe scaun au 64% mai multe șanse de a muri din cauza unei boli cardiovasculare, potrivit healthline.com. Alte probleme vin în forma apariției varicelor, a durerilor de spate, cât și a unei atrofieri musculare la nivelul picioarelor!

Însă pentru cei dintre noi care au o slujbă care implică munca la birou, statul jos este o simplă inevitabilitate. Din fericire, executarea genuflexiunilor și menținerea poziției ghemuit (sau „squat”, cum este numită în limba engleză), vine cu o mulțime de beneficii pentru organism! „Când stăm pe scaun, punem toată presiunea pe diafragmă și pe podeaua pelviană, iar respirația vine prin piept”, spune un expert. „Atunci când stăm ghemuiți, forțăm respirația să vină din abdomenul inferior”, mai explică acesta.

Ce beneficii are corpul nostru atunci când respirăm în poziție ghemuit

„Când stăm pe vine nu mai respirăm prin piept, ci forțăm respirația să treacă prin abdomenul inferior”, a adăugat el. Iar dacă vă întrebați de ce este important acest lucru, ei bine, el are legătură cu organele interne, care pot beneficia de mișcarea produsă de respirație, când stăm în această poziție. „Toate organele sunt aici și au nevoie de această mișcare a respirației. Ține totul în mișcare!”, a adăugat expertul. Conform acestuia, simplul repaus în acest fel ajută la diverse probleme, cum ar fi cele care privesc digestia, respirația, dar și cele legate de anxietate sau de depresie.

Pe lângă asta, statul pe vine ajută și la scăderea riscului de probleme cu genunchii, îmbunătățind calitatea tendoanelor și a oaselor noastre, prin creșterea densității mineralelor ce se găsesc în acestea, potrivit webmd.com. Iar în privința mușchilor din partea inferioară a corpului, aceștia vor beneficia enorm dacă introduceți această poziție în rutina voastră zilnică.

Sursă text &foto: Click.ro 

Tags: No tags