TRUCURI neașteptate cu urzici pentru îngrijirea pielii și a părului: efectele sunt uimitoare. Încearcă și tu!

TRUCURI neașteptate cu urzici pentru îngrijirea pielii și a părului: efectele sunt uimitoare. Încearcă și tu!

Înainte de toate, de ce sunt toți acești nutrienți un adevărat vas de aur pentru sănătatea ta? Ei bine, antioxidanții vă ajută corpul să prevină efectele nocive ale radicalilor liberi în timp ce luptă împotriva inflamației. Fitonutrienții și mineralele vă susțin funcția imunitară, densitatea osoasă, funcțiile sistemului nervos și vă ajută corpul să se detoxifice în mod natural, ceea ce duce la o stare generală de bine. Acest lucru se reflectă și în pielea și părul cu aspect mai strălucitor.

Fie că ai 20 sau 50 de ani, îngrijirea pielii trebuie să fie o prioritate. Dacă îți dorești o piele tânără și strălucitoare, indiferent de vârstă, atunci ține cont de aceste trucuri cu urzici.

Masca cu urzici pentru un păr sănătos și strălucitor

Dacă îţi cade părul, atunci ai putea încerca să foloseşti urzică pentru a scapă de această problema supărătoare. Are un efect tonic şi ajută părul să crească mai repede. Şi, dacă ai probleme cu mătreaţă, ai putea, de asemenea, să foloseşti urzică în acest sens. Dacă îţi doreşti să ai un par strălucitor şi sănătos, atunci această plantă îţi poate veni în ajutor.

Ceaiul de urzică, fie că îl bei, fie că îți clătești părul cu el după spălare are beneficii extraordinare.

Pentru a obţine ceaiul de urzică folosit pentru par, vei lasă timp de 15 minute la infuzat o ceaşcă de urzică proaspătă, mărunţită, într-un litru de apă clocotită. Poţi folosi acest ceai pentru a-ţi clăti părul de fiecare dată când îl speli. Vei obține cu siguranță un par fumos, sănătos și strălucitor.

Trebuie să fii atent și la efectele adverse. Poate provoca iritații sau disconfort gastric.

De asemenea, trebuie să știi că urzica câștigă întotdeauna lupta cu mătreața. În acest sens este nevoie să clătești părul cu o infuzie concentrată din frunze de urzică.

Dacă firul de păr este fragil şi cade mult la fiecare spălare sau la periat, ai nevoie de şamponul-tratament din tinctură de urzică, brusture, ardei iute şi mesteacăn în combinaţie cu gălbenuş de ou.

Este un excelent stimulent al creşterii părului, fiind recomandat şi în timpul tratamentelor oncologice sau a perioadelor solicitante.

Pentru prepararea tincturii îţi trebuie 20 g de urzică uscată, 20 g de brusture, 20 g de ardei iute şi 20 g de mesteacăn, la care adaugi alcool de 90 de grade şi laşi la macerat timp de zece zile.

Când te speli pe cap, frecţionează scalpul energic cu o pastă obţinută din 2 linguri de tinctură, 2 gălbenuşuri de ou şi 4 linguri cu apă. Clăteşti apoi părul de mai multe ori.

Citește continuarea pe Click.ro

Tags: No tags