Un român a câstigat în instanță dreptul de a avea un drum reabilitat. Pe stradă nu se făcuse nicio lucrare de 40 de ani!

Un român a câstigat în instanță dreptul de a avea un drum reabilitat. Pe stradă nu se făcuse nicio lucrare de 40 de ani!

Cristinel Tănase, din comuna Cleja, s-a întors acasă după ce a muncit 15 ani în Italia. Și-a construit și o casă pe strada Grădinarilor, o stradă pe care nu s-a făcut nimic de 40 de ani, doar puțină piatră de râu a fost împrăștiată în anul 2016, relatează Ziarul de Bacău

„Drumul, pe timp de ploaie este impracticabil. Pe acest drum nu intră mașina de gunoi, pompieri, salvare dacă plouă. Noi locuitorii avem nevoie de mașini de teren să putem circula pe acest drum. Am fost de nenumărate ori la dl. primar să-i spun de situație și i-am cerut să găsească o rezolvare, dar m-a trimis înapoi în Italia, unde am lucrat o perioadă dacă nu-mi convine drumul”, a spus Cristinel Tănase, conform sursei citate.

Deși primarul ar fi încercat să-l intimideze, bărbatul a recurs în cele din urmă la instanțe, dând în judecată Consiliul Local Cleja pentru a i se respecta drepturile și a beneficia de o stradă reabilitată. 

În mai 2022, Tribunalul Bacău i-a dat câștig de cauză lui Cristinel Tănase, iar recursul a fost câștigat tot de el. 

„Obligă pârâtul să adopte, în termen de 10 zile, o hotărâre în care să prevadă măsuri urgente pentru reabilitarea drumului comunal strada Grdăniarilor din sat Cleja, Comuna Cleja, cu respectarea prevederilor legale referitoare la buget și modalitatea de încredințare a lucrării”, se arată în decizia instanței. 

Acum, administrația locală a comunei Cleja este obligată să ia măsuri pentru reabilitarea străzii. 

Tags: No tags