Unde poți să faci grătar de 1 Mai, fără să iei amendă. Iată zonele permise

Unde poți să faci grătar de 1 Mai, fără să iei amendă. Iată zonele permise

Ce trebuie să respecte cei care vor să facă grătar

Legea grătarului promulgtă în anul 2012, prevede ca cei care celebrează Ziua muncii (1 mai), să aibă în vedere câteva lucruri dacă nu doresc să riște amenzi usturătoare.

În primul rând, românii care fac grătare trebuie să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor prevăzute la art. 3 lit. c) şi d).

De asemenea, aceștia nu au voie să arunce gunoaiele oriunde, acestea trebuie duse în locurile special amenajate. Mai mult decât atât, acestea trebuie depuse selectiv, deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă.

Pe de altă parte, cei care vor să facă grătar au voie să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi sunt obligați să îl supravegheze în permanenţă. În plus, aceștia trebuie să țină cont de orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective și să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;

Totodată, pot să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop. La fel de important este să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate și să nu folosească produse de igienă personală la o distanţă mai mică de 30 m faţă de cursurile de apă.

Cei care fac grătare trebuie să aibă în vedere și faptul că nu au voie să spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic sau a zonei indicate pentru activităţile de picnic. Împrăştierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activităţii de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic ori a zonei indicate pentru activităţile de picnic sunt interzise.

Citește continuarea pe Click.ro 

Tags: No tags