Cum să alegi ochelarii în funcție de forma feței

Cum să alegi ochelarii în funcție de forma feței

Ochelarii de vedere sau de soare nu sunt doar un accesoriu util, ci și o declarație de stil. Cu toate acestea, alegerea ochelarilor potriviți poate fi o provocare, deoarece fiecare formă a feței necesită un tip specific de rame pentru a accentua trăsăturile și a îmbunătăți aspectul general. În acest ghid complet, vom explora diferitele forme ale feței și vom oferi sfaturi despre cum să alegi ochelarii în funcție de forma feței pentru a-ți completa aspectul și pentru a-ți îmbunătăți stilul personal.

 1. Forma feței rotunde:
  • Dacă ai o față rotundă, scopul este să alegi ochelari care să creeze iluzia unei fețe mai alungite și mai subțiri. Optează pentru rame cu unghiuri drepte și linii clare, cum ar fi ramele dreptunghiulare sau cu formă de cat-eye. Aceste forme vor adăuga definire colțurilor feței și vor oferi un echilibru între lățimea feței și lungimea ei.
 2. Forma feței pătrate:
  • Pentru o față pătrată, este recomandat să alegi ochelari care să atenueze liniile dure ale feței și să aducă o ușoară înmuiere a trăsăturilor. Ramele rotunde sau ovale sunt ideale pentru acest tip de față, deoarece adaugă o blândețe și o subțiere a aspectului general. Evită ramele prea drepte sau unghiulare, deoarece acestea pot accentua unghiurile feței.
 3. Forma feței ovale:
  • Dacă ai o față ovală, ai noroc, deoarece această formă este considerată ideală pentru aproape orice tip de rame. Ochelarii cu rame rotunde, dreptunghiulare sau cat-eye sunt toate opțiuni excelente pentru a complimenta forma naturală a feței tale. Ai libertatea de a experimenta cu diferite stiluri și dimensiuni de rame fără a te îngrijora că nu se potrivesc.
 4. Forma feței dreptunghiulare:
  • Pentru o față dreptunghiulară, obiectivul este să echilibrezi proporțiile și să adaugi lățime feței. Optează pentru rame cu forme rotunjite sau ovale, cum ar fi ochelarii cu rame cat-eye sau aviator, care să aducă o ușoară înmuiere a unghiurilor feței și să adauge plenitudine laterală. Evită ramele prea lungi sau dreptunghiulare, deoarece acestea pot accentua lungimea feței.
 5. Forma feței inimă:
  • Pentru o față în formă de inimă, obiectivul este să echilibrezi proporțiile și să adaugi plenitudine în partea de jos a feței. Ramele cu forme rotunjite sau ovale, cum ar fi cele de tip cat-eye sau ochelarii cu rame subțiri și margini rotunjite, sunt ideale pentru a adăuga echilibru și proporție feței tale. Evită ramele prea largi sau cu detalii excesive în partea superioară, deoarece acestea pot accentua lățimea feței.
 6. Forma feței diamant:
  • Dacă ai o față în formă de diamant, obiectivul este să echilibrezi proporțiile și să accentuezi linia maxilarului. Optează pentru rame cu linii drepte și unghiuri clare în partea de sus, cum ar fi ochelarii cu rame dreptunghiulare sau cu forme de cat-eye. Aceste rame vor adăuga definire liniei maxilarului și vor echilibra proporțiile feței tale. Evită ramele prea rotunde sau ovale, deoarece acestea pot adăuga lățime în partea de jos a feței.
 7. Alte aspecte de luat în considerare:
  • Pe lângă forma feței, ia în considerare și culoarea pielii, culoarea ochilor și culoarea părului atunci când alegi ochelarii. Optează pentru nuanțe și tonuri care complimentează tonul pielii și care evidențiază culoarea ochilor și a părului.

Concluzie: Alegerea ochelarilor potriviți poate părea o provocare, dar cu o înțelegere clară a formei feței și a stilului personal, poți găsi cu ușurință perechea perfectă. Acest ghid complet îți oferă sfaturi și sugestii pentru a alege ochelarii care să complimenteze forma feței tale și să îți îmbunătățească aspectul general. Înainte de a face o achiziție, încearcă câteva stiluri diferite și asigură-te că te simți confortabil și încrezător în ochelarii pe care îi alegi. Cu o pereche potrivită de ochelari, vei evidenția trăsăturile tale și vei completa cu succes stilul personal, ceea ce te va face să te simți bine în propria piele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 pași pentru a-ți dezvolta o rutină de exerciții fizice la domiciliu
Previous Post 5 pași pentru a-ți dezvolta o rutină de exerciții fizice la domiciliu
Evită despicarea părului: sfaturi valoroase
Next Post Evită despicarea părului: sfaturi valoroase